Nå er vel mange av dere straks ferdige med julebaksten? Jeg hang litt etter i år.Men begynner dra seg til nå.
Et av kakeslagene jeg har i boks er brune pinner.
Deler oppskriften med dere her:
200 g brunt sukker
200 farin
400 g meierismør
2 egg(eggeplommene)
2 ss sirup (mørk)
2 ts kanel
1 ts natron
11-12 dl hvetemel
Strø: Eggevite, hakkede mandler og perlesukker
Visp/rør sammen mykt smør og sukker
Tilsette en og en eggeplomme og bland godt inn.
Deretter blander du inn resten av ingrediensene
Strø litt hvetemel på bakebordet og del deigen i 4-5 deler.
Rull til pølser som passer bredden på stekeplata.
Trykk de flate med en REN håndflate.
Pensle med egghvite og strø på mandler og perlesukker
Stek på 175 grader i ca 10-12 minutter
La de hvile litt, 1-2 min, før du skjærer det på skrå, og så brede pinner du ønsker.
La de avkjøle helt på rist før du legger de i kakeboksen.
Fant en oppskrift på aperitif.no som opprinnelig var AnneBrith Davidsen sin, men justerte litt etter smak og hva jeg hadde for hånd.
Og så det viktigste: Det er LOV å smake før jul ;)
Jge doblet porsjonen og fikk ganske mange som dere ser
Nyt førjulstiden.Klem fra meg
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)