I julen har jeg laget disse rundstykkene 4 ganger.
Så da deler jeg oppskriften med dere så kanskje flere kan kose seg med ferske ruddstykke til nyttår
70 g gjær
100 g meierismør
6 dl melk
100 g rugmel
10 g salt
650 g hvetemel + 50 g til utbaking
1 ss Mors hjemmebakte Luftigere bakst
Smuldre gjær i en bakebolle
Smelt smør og hell i melken
Hell melkeblandingen i bakebollen og visp så alt løser seg opp.
Tilsette salt, luftigere bakst og mel og arbeid deigen godt sammen
La heve 25-30 min
Strø litt mel på bakebordet og trill deigen ut til en pølse.Bruk så lite av melet som mulig.
Del opp i passe store emner og sett på bakeplaten.
Jeg setter bakelatene i ovnen under oppvarming.Tar de ut og setter rundstykkene på varm plate.
Stek på 200 grader i ca 15 min
Jeg pensler mine med litt bremykt når jeg tar de ut av ovnen.
Avkjøl og legg de du ikke bruker der og da i en tett pose.
Som dere sikkert har fått med dere så har Electrolux kjørt en julekampanje hvor vi alle kan gi hverandre gode tips på gode juleretter. Gjerne da tradisjonelle retter med ny vri.
Vi er 4 matbloggere som skulle presentere en julemiddag hver vår uke nå i Desember.
Vi er 4 matbloggere som skulle presentere en julemiddag hver vår uke nå i Desember.
Jeg ble utfordret av Kulinarisk fanatisme på Lutefisk. Hun fikk utfordring fra meg på Torsk med lime og i dag gjesteblogger hun med sin flotte torskemiddag.
Les den spennende oppskriftene hennes under her:
Heges oppskrift
Herunder finner dere en nydelig oppskrift hvor lime brukes både til fisken, i sausen og til rødbetene. Det ble kjempegodt!
Heges oppskrift
Herunder finner dere en nydelig oppskrift hvor lime brukes både til fisken, i sausen og til rødbetene. Det ble kjempegodt!