11. juni 2014

Gluten og eggfri Eplemuffins, gjesteinnlegg



En av mine følgere Randi Krog Belseth har sendt meg sin oppskrift på gluten-, laktose- og egg frie muffins.

EPLEMUFFINS Ca. 24 stk (vanlig str. i muffinsforme)

250 gram flytende Vita Hjertego (smør)
8 dl Semper vit mel, glutenfri (tilsvarer en hel boks - kjøpte min på Meny)
3 dl sukker ELLER to store spiseskjer med honning
4 ts bakepulver
1 ts vanillesukker
1 ts kanel (valgfritt)
4 dl Soyamelk m/vanille (kjøpte min på Meny)
1 hel moden banan, moset (istedenfor egg)
2 stk. epler (skrellet og skjert ut i små tern/biter)

Varm stekeovnen til 180C (varmluft)
Rør ut sukker (eller honningen) med det flytende smørret.
Tilføy soyamelk, moset banan og eplebiter.
Bland Semper mel med bakepulver, vanillesukker og evt. kanel, og tilføy dette til deigen.

Rør godt, slik at  alle melklumper oppløses.

Anvend to skjeer til å legge deig i muffinsformene. '
Gjerne 3-5 mm fra toppkanten. (Jeg setter alltid mine papirforme ned i faste muffins-stekeforme, ellers flyter de ut til siden, og det ser ikke så pent ut).

Stek over to omganger (mye deig) i 20-25 minutter.

 Formene plasseres midt i stekeovnen. Stikk i en tre-pinne for å sjekke om de er ferdigstekte. Kjøl av på rist. Gjem i brødposer.

Tror de uten problem kan fryses ned.

----------
Tror jeg er e av de som må teste disse :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)