31. juli 2012

Muffins m/ Extra Virgin Coconut Oil

God morgen alle sammen:) Sitter her med en kopp kaffe og gleder meg over at så mange nye har slengt seg med som "følgere" på Facebook og bloggen.
Legger ut oppskift på muffinsene jeg laget i går kveld.Tror jeg må si de smaker best uten krem/frosting.
Men gi meg et hint om du lager en frosting som smaker skikkelig godt på disse.
Muffins kan lages med mange slags smaker.I går valgte jeg å bruke Coconut Oil istedenfor smør, og det ble veldig godt synes jeg.

Oppskrift:
1,5 dl sukker
2 store egg
2 ss coconut oil
1 ts bakepulver
1 ts Creme tartar
2 dl fløte
4 dl semper White mix

Visp sammen coconut oil og sukker.
Tilsett så et eggene, et om gangen og visp godt.
Ta i fløten og deretter alt det tørre.Ta litt og litt av melet i tilfelle du ikke trenger alt.
Kommer litt ann på str på eggene også.

Stek i store muffinsformer, ca 10, som du fyller halvfulle.
Stek på 180 grader i ca 20-25 min.

De ble saftige og gode.Skal du ikke ha krem/frosting på kan du kanskje fylle litt over halvparten i formen.Men coconut oil gjør at det de metter godt.  Disse er også Glutenfrie:)
Disse formene er kjøpt hos Cacas
Ha en fin fin onsdag alle sammen.Jeg skal dra med min mann innover til Oslo en tur.

Litt innkjøp som gleder

Er vel ikke så vanskelig å se hvor jeg havnet i dag:) trenger ikke være store innkjøp for at jeg skal bli fornøyd.Nå har jeg masse nye muffinsformer, og litt pynt.
Måtte ta en rusletur i Oslos gater i dag imens sola glitret.


Alltid godt med sol og litt innkjøp.Men kjenner det varmer litt ekstra om dagen.Min mann fikk påvist sarkom( en krefttype) i sommer og vi har mange turer til Radiumen framfor oss.Men vi satser på at dette skal gå fint og har en positiv innstilling.
Utrolig hyggelig at det har økt på med kommentarer her inne  og  på Facebooksiden i det siste.


Klem fra meg til alle dere <3 

28. juli 2012

Ole Brum `s Ostekake

I dag er min førstefødte 20 år. Kan nesten ikke fatte at jeg har en så voksen sønn allerede,
 men slik er det nå:)

Skulle lage en type ostekake og vurderte ostekake med gele`lokk eller Oreo dream.
Så jeg tok en Ole Brum og sa ja takk begge deler .Denne gangen ble det to i en:)
De hvite ostemassen har foruten kremfløte og philadelphiaost, en pakke bringebær gele` pulver og to plater Freia hvit sjokolade;) nam.

Bunnen er en blanding av Digestive havrekjeks og Oreokjeks.
Så et lag Freia sjokolademousse.
Hvit ostemasse med hvit sjokolade og oreokjeksbiter, og gele`lokk  med bringebærsmak.
Sjokoladen under gele`lokket er Freia sjokoladesaus beregnet for dessert og iskrem.
Hadde jeg tenkt litt lengre kunne jeg skrevet navnet hans med sjokoladesausen :) men trodde ikke mønstret skulle bli så tydelig.

Da gjenstår det å lage ferdig krem til verdens beste kaken, så er det bare å glede seg til kaffe og kake i kveld.

Oppskrift:
(dvs noenlunde oppskrift.Her må man bruke smak, lyst og ikke minst se ann størrelse på formen du bruker)


Jeg brukte en springform på ca 25 cm.


Spray bunnen av formen med formfett.Bruk gjerne bakepapir i bunnen.

Knus ca 350 g kjeks, en blanding av Digestive kjeks og Oreokjeks.
Smelt  litt smør og bland det inn i kjeksmassen slik at du kan klemme kjeksmassen sammen i bunnen av formen.
Lag et tett lag og så høy du måtte ønske å ha den. Husk at det ikke må være så mye smør at det blir helt grøtaktig.Da får du en HARD bunn;) det fikk jeg nemlig denne gangen.Men smaker like godt.
Sett formen i kjøleskapet imens du lager Sjokolademousse av en pk freia sjokolademousse.


Smør denne utover kjeksbunnen, og sett formen tilbake i kjøleskapet.


Pisk sammen 3 dl fløte, 1 familipakning philadelphiasost og 1 pk bringebær gele`pulver.
Smelt 200 g Hvit sjokolade og vend inn i kremmassen.
Legg dette over sjokolademoussen og brekk noen biter oreokjeks som du legger ned i kremmassen til slutt.
Sett i kjøleskapet ca 2 timer.
Bruk Freia sjokoladesaus og lag et mønster oppå kaken.
Tilbake i kjøleskapet igjen:)
 Visp en pk bringebærgele`pulver godt ut i 2, 5 dl kokende vann.Avkjøl og la stå til det begynner å stivne litt.Legg da gele`massen på toppen av kaken.
Vips ;)


Dette ble en sånn ca oppskrift.Jeg målte nemlig ikke så nøye, men tror det skal bli bra.

24. juli 2012

Litt bakefri


Da blir det et par bakefrie dager. Setter straks avgårde til Trondheim for å hente siste rest på sønnens hybel.Gjett hvor jeg skal bo;) jepp, Hotell Bakeriet nemlig.
Ha en fin dag alle sammen.Er plutselig tilbake.

Jeg har plassert min blogg i <a href="http://bloggurat.net/kart/registrere/3910/hamar">Hamar</a> på <a href="http://bloggurat.net/kart/">norske bloggkart</a>!
Nå har jeg registrert meg på <a href="http://bloggurat.net/minblogg/registrere/2d6a5d0429ed8001237042a4ffe99958d5410923">Bloggurat</a>.
Jeg har forresten <a href="http://bloggurat.net/minblogg/registrere/2d6a5d0429ed8001237042a4ffe99958d5410923">presentert bloggen min</a> på Bloggurat.

Ryddehjelp

Minstemann fant de små krukkene jeg har kjøpt på Ikea.Da ville han gjerne rydde og sortere litt.Og det var jo helt ok for min del;)
Og det ble selvfølgelig kjempefint når han har gjort det.
Mor må bare på butikken og kjøpe mer strø/pynt av samme slag for å fylle opp litt.

Kringle med Vaniljekrem og Blåbær

I går kveld ble det litt gjærbakst igjen.Fikk besøk av en barndomsvenninne.Kjempekoselig.
Oppskrift :
50 g gjær
2 ts salt
60 g smør
3 dl melk
1 dl sukker
hvetemel 


Jeg bruker fersk gjær,Smuldre gjærbiten opp i en bolle og strø over salt.La stå så den "smelter"
Smelt smøret og tilsett melken .Hell dette over i bollen med gjær og tilsett melet.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin for å elte deigen.


La deigen heve i 30 min.

Kjevlet deigen til rektangel,  la på vaniljekrem og ferske blåbær + litt sukker strødd over bærene, før jeg rullet sammen deigen og laget en flettekrans.


Stekte på 180 grader i ca 25 min.


Ble veldig godt og kan virkelig anbefales.Noen av stykkene hadde spå mye vaniljekrem at som helt rykende fersk så spiste vi med kakegaffel;) nam 

22. juli 2012

Enkle Wienerbrød

Oppskrift:
4 dl melk
1 dl fløte
175 g Bremykt
4 egg
4 dl mel, jeg brukte semper white mix

Kok opp melk, fløte og smøret.
Tilsett litt og litt av melet og rør godt.Dra kjelen av og på platen så det ikke svir seg.

Visp så sammen eggene, et om gangen og tilsett imens du rører godt.
La deigen være såpass fast at den kan formes i kjelen.
Sett deigen på bakepapirkledd stekeplate med en skje, eventuelt sprøyt den på med stor tipp.

Stek kakene på 200 grader i ca 30 min.
Avkjøl på rist

Velg pynt , melis, sjokolade, bær, perler osv.


Kan fryses

21. juli 2012

Gluten-og melkefrie Ruter til kaffen

Måtte prøve å lage noe nytt til kaffen som er gluten og melkefritt.
Dette er sukkerbunn laget av Toro sin mix uten melk og gluten.Men bruk gjerne semper Harvest mix.Bruker som regel den, men var tom for det i dag.På sukkerbunn la jeg på et tynt lag marengs før jeg stekte kaken på   180 grader i ca 20 min.Avkjølte og rinset over med melkefri sjokolade.Brukte litt ekstra med salt i marengsen og det smakte godt når man har sjokoladen på toppen.Salt & Søtt:)
Kan også lages i en muffinsform.Da ser den slik ut 

20. juli 2012

Glutenfri Gjærbakst





I dag falt valget på å lage noe med litt "mat" i. Kan ikke lage kake hver eneste dag.Da må jeg begynne å gi bort:) er begrenset hvor mye familie og venner orker å spise opp også.


Snurrer med skinke og ost
200 g smør
6 dl melk
1 pk gjør
3 ts salt
1 ss sukker
Ca 1kg mel, jeg brukte Semper white mix 
Litt italiensk kryddermix til å strø på toppen
Ost etter smak , Skinke eller det fyllet du ønsker.

Smelt smør og hell i melken.Sørg for at blandingen er lunken når du blander den med gjær.
Ta i resten av ingrediensene og bland godt sammen. Gjem noe av melet til utbaking.
Trill en pølse av deigen og kjevle ut et rektangel.Smør med f.eks philadelphiaost, husk at den smelter så bruk rikelig, og legg på skiver av skinke.
Rull sammen og skjær i ca 3 cm store skiver.
Legg de på bakepapirkledd plate og sett til heving 30 min.Dryss på italiensk krydder på toppen.


Stek i ca 25 min.


Smaker godt når de er nystekt.Eller frys de og varm dem før servering.


18. juli 2012

Jelly Bean Maskin

Fikk mail i dag om at jeg får en slik i posten.Da blir vel minsten fornøyd tenker jeg.
Får den fordi jeg var en av de første som sendte inn oppskrift med jellybeans.

Hvem andre har fått ? :) for det er en del som skal sendes ut vet jeg.

-----------
http://bloggurat.net/kart/registrere/3910/hamar

17. juli 2012

En Brownies til kaffegjestene


Blir litt kaffebesøk i dag også så da falt valget på en Brownies laget i "kjeksformen". En stund siden jeg laget den nå.
Hadde masse krem igjen etter jeg laget gulrotmuffins.Men den var vanvittig søt, så blandet i en stor pk med phiadelphiaost.Da ble den bra:)

Oppskift kaken:
200 g Dronning kokesjokolade.
200 g smør
4 store  egg
2,5  dl sukker
1 ss vaniljeekstrakt
ca 250 g mel, jeg brukte semper white mix, ble litt mer mel i denne oppskriften her da eggene var veldig store.Så se ann litt på melmengden.
1 toppet t skje bakepulver


Smelt smør og sjokolade,avkjøl litt.
Om du bruker smør uten melk så smelt smør og sjokoladen hver for seg.
Bland alt sammen i en bolle

Smør formene godt og stek på 180 grader i ca 35 in.


Har du ikke kjeksformen så bruk to springformer på 20 cm.


Lag krem/fyll etter smak :)




Solen er hos oss og jeg må nok ut med en kopp kaffe og nyte den.
Ha en fin dag alle sammen

16. juli 2012

Sjokolade"boller" med ny design

Frk 18 ville ha boller med sjokoladelinser.Ok, da får vi i det minste bruke en ny vri tenkte jeg.,Dvs teste ut Ikea formen på noe annet enn saftis og muffins.


I kveld ble det brukt ferdigblanding fra pose altså;) + Freia melkesjokoladelinser.Har hatt en del andre gjøremål i dag nemlig.


Hadde ikke gjær så vi brukte bakepulver.Helt ok smak.

:) ha en fin kveld og god natt <3 

15. juli 2012

Påfyll


BAKE KAKE GLUTENFRITT :) Helt greit med slike pakker i posten altå.
www.semperglutenfritt.no





Gulrot-og mandelmuffins

I dag fikk jeg lyst på Gulrotmuffins.Så med raspehjelp av minstemann Markus laget vi saftige gode muffins som vi skal ha til kaffen i kveld når bestemor kommer på besøk.



Oppskrift muffins:
4 egg
2 dl sukker
1 kork/1 ss vaniljeekstrakt
260 g nyrevet gulrot
3 dl mandelflak(kan sløyfes)
2 ss Lønnesirup
2 ss melis
300 g creme fraiche
6 dl semper white mix, eventuelt hvetemel
1 toppet ts bakepulver

Visp egg og sukker i minst 10 min.Da blir sukkeret oppløst og du får en tykk og luftig eggedosis.
Tilsett 1 kork vaniljeekstrakt
Visp i ytterlige 3 min

Riv gulrot og klem ut en del av saften.Drikk den, den er sunn :)
Bland den revne gulroten med mandelflak, 2 ss lønnesirup og 2 ss melis.La det stå å trekke litt.

Bland Creme fraiche i eggedosisen, tilsett gulrot og mandelflak, deretter mel og bakepulver.

Dusj event formene med litt formfett og fyll dem halvfulle med røren.Stek på 180 grader i ca 20 min.


Kremen laget jeg av:
ca 200 g smør
1 pk melis
1 egg
1 liten pk philadelphiaost
2 ss lettrømme;)

+ litt Hvitter( som tar vekk gulfargen i smøret), kjøpes hos www.cacas.no
det ble mye krem så ta gjerne halvparten.

Prikkete muffins beger og Rosa kakestrø fra Kakeboksen


God søndag ettermiddag <3 



11. juli 2012

Matmuffins

I dag ble det matmuffins til frokost.Eller kanskje vi skal kalle det lunsj.
Merker at man pusser opp og kommer seint i seng.


Brukte noen av formene jeg kjøpte hos Kakeboksen




Oppskift muffins:
4 store egg
1 ss rømme
2 dl fløte
1 toppet skje bakepulver
2 dl sandmalt hvete
1,5 dl hvetemel
Ost og skinke i små terninger


Bland godt sammen.Husk at røren ikke er så fast som når du baker med gjær.Den skal helles i formene.
Jeg sprayet formene med formfett.Jeg brukte merket Boyens.





Stekes på 180 grader i ca 20 min.Smaker best varme for da er osten smeltet.


Bruk smak og behag for type mel og innhold.



7. juli 2012

Pakke i posten



Alltid gøy å hente pakker på posten.
Denne gangen var det pakke fra Kakeboksen

Synes de nye cupcakesformene er så søte.
5 kg ekstra hvit marsipan skulle holde til kake på vår 5 års bryllupsdag;)
Har du bestilt noe fra Kakeboksen ?

Gluten-og melkefrie Cupcakes

Bursdagsfeiring del 2 :)
I dag har vi hatt besøk av venner til formiddagskaffe.Da den ene ikke kan spise noe med gluten eller melk ble det naturlig å lage gluten-og melkefire Cupcakes.


Som mel brukte jeg Semper Harvest Mix og i smørkremen brukte jeg Melange Margarin uten salt og melk.Ellers brukte jeg samme oppskrift som før, men kuttet selfølgelig ut fløte også.


Kjøpte nytt kakefat på Ikea som vi tok i bruk i dag.



Ønsker alle en fin lørdag ettermiddag




<3 <3 <3 

6. juli 2012

Sommerkveld og bursdag


Min mann fyller 35 år i dag og det må jo feires.
Besøk av hans foreldre og bestemor i dag, venner i morgen og min familie på søndag:)

På ønskelista sto blandt annet Ostekake så da var det bare å hive seg rundt.Første ostekake jeg har laget faktisk, utenom Oreokake.
Bunnen er blanding av Semper Havrekjeks og Dots.
Den som skal ha kaken Glutenfri må holde seg til semper sin havrekjeks og eventuelt blande med en annen sjokoladekjeks uten gluten.

Ostemassen er av Philadelphiaost (2 familipk), 3 ss melis, 3 dl kremfløte og 1 pk bringebær geleplver,altså uten å blande den med vann.Kun pulveret.

På toppen 1 pk bringebærgelepulver blandet ut med 3 dl vann.Avkjøles og helles på kaken etter at kaken har stått  kjølig og "festet" seg i ca 3 timer.


Roser skal til .Og disse fikk min kjære i dag tidlig av meg :)

5. juli 2012

Saftis i sommervarmen

Litt avkjøling i sommervarme er godt. 
Kjøpte meg en ny muffinsform på Ikea og den fungerer jo like utmerket til saftis blant annet.
Saftisen laget jeg av Fun og Gøy saft .Smak: Iste, Bringebær og Appelsin.
Bland den sterk, ellers blir det bare frosset vann smak,
I noen av isene satte jeg lollipoppinne rjeg har kjøpt hos Kakeboksen 

Håper dere har nydelig sommervær der dere er:)