31. mai 2012

Philadelphiaostkake

Laget en liten kake i dag med Egg Replacement og philadelphiaost.Saftigog og god.


Istedenfor Egg Replacement kan du bruke eggehviter( om du tåler egg såklart).


Oppskift:
4 ts egg replacement blandet med litt vann ( se pakning)
2 dl sukker
60 g mykt smør
Vispes godt sammen.


Tilsett 4 ss philadelphiaost
3 dl melk og
3 dl semper white mix
1 ts bakepulver
Visp noen minutter


Stek i en 20 cm form, 180 grader i ca 30 min.


Jeg pyntet med rosa cheese cream
Her kunne jeg visst med fordel ha tørket vekk noen smuler før jeg tok bildet.Gadd ikke, vil ut i sola ;)
God ettermiddag alle sammen

23. mai 2012

Jelly Bean Cake

I ettermiddag måtte jeg lage noe med mine Jelly Beans som jeg hadde fått i posten.


Oppskift:
3 ts Egg Replacement blandet med 2 ss vann, eventuelt 3-4 eggehviter.
mix i 1 min.
Tilsett 1 1/2 dl sukker og 60 g mykt smør
Pisk dette i 3-4 min.
Tilsett 3 dl semper white mix og 2 dl melk.Pisk i 5 -6 min til en fluffy røre.
Tilsett tilslutt 1 ts bakepulver


Hell røren i en rund form, ca 20 cm og putt en halv eske Jelly Beans i røren.
Stek på 180 grader i 25-30 min.


Avkjøl og pynt med f.eks hvit smørkrem drysset med resten av jelly bean esken.


Selve kaken blir helt hvit m/ små fargeklatter :)

22. mai 2012

Glutenfritt Sukkerbrød

Laget et gluten-og melkefritt sukkerbrød.


Oppskrift:
5 egg( små) 
2 dl sukker
1 ts SP


Visp i 10 minutter.


Vend forsiktig inn 3 dl Semper Harvest mix( fin mix uten melk)
                            1 ss vaniljesukker( dr.oteker)
                             1 ts bakepulver


Fyll i en lett smurt form og stek på 180 grader i ca 25 min.
Når kaken er stekt så vend den på hodet umiddelbart og la avkjøle helt før du skjærer i den.


Jeg la på vaniljekrem og ferske jordbær som fyll.Blandet en pose Freia vaniljesauspulver i 2 dl Alpro soyamelk.


Pyntet med Angel Feather icing og perler fra  dr.oetker


Ha en solfylt og herlig ettermiddag:)

19. mai 2012

Kake til ettermiddagskaffen

Ble en aldri så liten rosa kake til ettermiddagskaffen i dag ;)
Sukkerbrød ( glutenfritt) m/smørkrem. Sløyfe av sukkermasse.

Venninnekake

Besøkte min venninne Gro i går.Hun fylte nettopp 40 og da må man jo få en kake :)


Glutenfritt sukkerbrød bakt med Semper fin mix.
Fylt med jordbærmousse og vaniljekrem.
Trekt og pyntet med sukkermasse.

16. mai 2012

17 mai cupcakes

Antar det flere enn meg forbereder seg på 17.mai feiringen.
Laget noen cupcakes i dag tidlig som fikk flaggets farger( godt som).
Oppskift på Mine cupcakes finner du i bloggen her, men i dag tok jeg i kun 4 dl mel( semper fin mix) og de ble veldg fluffy og fine.
Dessuten er de glutenfrie:)


Pynt:
Smørkrem m/philadelphiaost.
"malte" innsiden av sprøyteposen med en stripe blå farge og en i rød.Kremen var helt hvit da jeg brukte Hvitting fra cacas.
Dette ga en tredelt farge på kremen.Tror kanskje det kunne vært fint å pynte med blåbær i tillegg, istedenfor perler.Hva tror dere?


Flere glutenfrie oppskrifter?
Ta en titt HER 

12. mai 2012

Lørdagsgodt

Dagens lørdagsgodt blir en lag på lag sukkerbrødkake m/fyll av jordbærkrem, fløtekrem og vaniljekrem.Mellom lagene strødde jeg brente mandelflak.Toppet med resten av kremene( det var ikke mye) og ferske blåbær.
Som mel har jeg brukt Semper Lys mix. Dvs at kaken er glutenfri.



Oppskrift:
2 hele egg
4 eggeplommer( som jeg hadde igjen etter å ha laget marengs)
1 dl tagatose,bruk gjerne sukker om du vil
2 ts SP
1 ts balepulver

Visp egg, sukker/tagatose og sp i 10 min.
Tilsett 1 dl fløteog kjør på halv hastighet i 2-3min.
Tilsett bakepulver og mel og vend dette inn i røren.

Hell røren på en bakepapirkledd stekeplate
dryss over mandelflak

stek på 180 grader i ca 15-20 min.

Avkjøl kaken.

Fyll:
Del i 4 like deler og legg på fyll etter smak og lyst :)
Fløtekrem
Fløtekrem m/jordbærgel pulver
Vaniljekrem
Dryss på diverse bær til pynt
Tåler du mandler så er dette utrolig godt å ha mellom lagene og på toppen, event kjøp ferdig krokan.







11. mai 2012

FREDAG



Ukene flyr fort avsted og nå er det fredag og snart helg igjen.For min del starter helgen k.20.00.
Skal ha telefonvakt på jobben i dag.


I går ble det litt diverse baking i heimen.
Jeg ville ha grove og knasende knekkebrød og ungene ønsket seg boller.
Vel, så ble det begge deler.
Bollene rakk jeg aldri ta bilde av, hehe. De forsvant fort.Brukte samme oppskrift som jeg bruker på kringle, men erstattet Farin med Tagatesse.




Har ikke de helt store bakeplaner denne helgen, men man vet aldri;)


Ha en fin dag der ute :)

10. mai 2012

Vaffel med Jordbærmousse



Laget jordbær mousse til en sjokoladekake i går, og hadde jammen lit til overs;)
Så da ble det tatt i bruk i dag til Vaffler.
Smakte Himmelsk med den litt syrlige smaken på vaffel.